Op het Scala College werken de leerlingen al in de onderbouw met een device. Leerlingen worden gestimuleerd te werken met Chromebooks, maar zijn ook vrij om hun eigen device te kiezen. Onze ict-afdeling ondersteunt echter het gebruik van een Chromebook. 

Ook in de bovenbouw zullen de leerlingen gebruik maken van een device, waarbij we ervan uitgaan dat de leerling deze zelf meebrengt. Dit mag een Chromebook of laptop zijn. Een iPad werkt niet altijd goed en heeft zeker niet de voorkeur. Voor de goede orde: een smartphone voldoet hierbij niet.

Mocht er gekozen worden voor een eigen device, dan raden wij aan voor een Chromebook te kiezen. In de flyer (link onder aan de pagina) vindt u meer informatie over een specifiek type dat wij geschikt achten. Dit apparaat is beschikbaar vanaf ongeveer € 375,-, dit is inclusief drie jaar garantie en verzekering tegen schade en diefstal. Let op, de prijzen zijn sterk afhankelijk van de ontwikkelingen op de markt. Dit is dus een richtbedrag. Het is mogelijk om in maandelijkse termijnen te betalen. 

Voor de aanschaf van een Chromebook hebben we in samenwerking met The Rent
Company een website ingericht. U vindt meer informatie op de website van het Scala College: Praktisch informatie voor ouders op de website scalacollege.nl