Doel van dit document

In deze handleiding wordt beschreven hoe je, als docent, een digitale toets maakt in exam.net die geschikt is om te gebruiken voor leerlingen die spraakondersteuning nodig hebben.

Inloggen in exam.net

Toets in de adresbalk van je browser https://exam.net/nl. Login met je schoolmailadres met Google.

Toetsen/Examens maken in exam.net

Exam.net is ontwikkeld door een groep Zweedse docenten en is altijd in ontwikkeling. je laat goed zien hoe je een examen maakt. Neem wat instructievideos door voordat je je eerste toets maakt

Specifieke instellingen voor een Scala toets

• Naam van de toets: Kort en duidelijk: lesgroep-vak-toetscode volgens PTA/PTO

• Bij het gebruik van een toets op PDF: zorg dat deze OCR geschikt is. Zie hiervoor ....

• Loop stap voor stap de configuraties door.

• Werkplek voor Studenten:
    Invoerveld: Blanco, eventueel maximaal aantal tekens aangeven (bijv. bij essay)
    Spellingcontrole: Standaard nee, alleen ja bij specifieke toetsen Nederlands voor dyslecten
    Toegankelijkheidstools: Tekst to Speech aanzetten bij toetsen met spraakondersteuning
    Bronnen: naar wens bijlagen als PDF toevoegen, of filmfragmenten insluiten

Zie voor meer informatie Bronnen toevoegen aan je digitale toets in Exam.net

• Afkijkenvoorkomen
    Klik aan: Vereist de hoogste beveiligingsmodus.
    Leerlingen mogen alleen toetsen maken op een beheerde Chromebook (met Chrome-app), Windows (SEB browser) of Macbook (Exam.net app).

• Klik op opslaan

• Je toets staat nu bij "Mijn examens". In de regel staat de examencode voor de leerlingen
    Stel nu de toegang in:

Geopend: Leerlingen kunnen het examen openen en direct starten.
    Afgesloten: Hierdoor wordt voorkomen dat nieuwe studenten aan het examen kunnen beginnen, maar het heeft geen invloed op bestaande studenten. Als het examen voor de huidige studenten wilt afsluiten, kun je dat doen vanuit het toezichtsscherm.
    Vindbaar: Studenten die het examen willen openen, komen in een lobby terecht totdat je het examen beschikbaar stelt.
    Gepland: Er wordt een tijd ingesteld waarop het examen automatisch wordt geopend.

Veiligheid

Toetsen worden gemaakt in de hoogste beveiligingsmodus.

Toetsen op school kunnen worden gemaakt op een toetschromebook van school in de toetsmodus, de eigen beheerde Chromebook in toetsmodus of op een laptop of macbook met de SEB of EXAM.net browser.

Alleen dán kun je ervan uitgaan dat er niet digitaal afgekeken kan worden.

• Tijdens de toetsweek moeten toetsen moeten worden gedeeld in exam.net met het account van de onderwijsassistenten van de locatie
    Henry Dunant:           toetsen-HD@scalacollege.nl
    Kees Mustersstraat:  toetsen-KM@scalacollege.nl
    Sacharovlaan            toetsen-SAC@scalacollege.nl
    Buiten de toetsweek om open en sluit je de toets zelf, delen van de toets hoeft dus niet.

• Let op: dus niet mailen maar op de 3 puntjes naast de toets klikken en toegang geven tot het locatie toetsaccount

• Stuur indien nodig per mail nog extra informatie die nodig is om de toets klaar te zetten. Ook welke leerlingen gesproken tekst mogen hebben en spellingcontrole.
    Wanneer het geen bezwaar is om dit voor alle leerlingen open te zetten kun je dit zelf al open zetten.

Vragen?

Over dit document: servicedesk@scalacollege.nl

Over zaken die het toetsrooster aangaan: roostermakers@scalacollege.nl

Problemen met inloggen: servicedesk@scalacollege.nl