Wat is een Yubikey?

Een Yubikey is een fysiek medium die wordt gebruikt in 2FA (Two-Factor Authentication). De Yubikey variant die de werknemers ontvangen beschikken over NFC (Near-Field Communication) en zijn geschikt voor devices met een USB-A connector. Meer informatie over de Yubikey is hier te vinden!


Yubikey instellen als 2FA methode op Microsoft


 1. Navigeer naar start.scalacollege.nl
 2. Klik op de knop 'Personeel'
 3. Klik op de knop 'Office portal'
 4. Klik rechtsboven op je profielfoto en klik 'Account weergeven'
 5. Navigeer naar het blok 'Beveiligingsgegevens' en klik op 'Aanmeldingsmethode toevoegen'.
 6. Selecteer 'Security Key', klik 'Toevoegen' en daarna 'Volgende'.
 7. Er zal nu worden gevraagd om met je huidige 2FA methode te verifiëren.
 8. Na het verifiëren wordt je teruggeleid en wordt er gevraagd om het type security key. Klik op 'USB Key' en 'Volgende'.
 9. Klik na de omleiding tweemaals op 'OK'. Er zal nu worden gevraagd om de Yubikey in het device te steken, volg deze instructie.
 10. Nu zul je een pincode aan moet maken die gebonden is aan de Yubikey. Deze pincode wordt gevraagd wanneer je probeert in te loggen met de Yubikey. Onthoud deze dus goed! De PIN kan ten alle tijden veranderd worden binnen Windows 10. Dit gebeurd via Instellingen > Accounts > Inlogopties > Security Key.
 11. Na het creëren van de PIN zal er worden gevraagd om de Yubikey aan te raken. Raak de key aan op het goudkleurige vlak met het Yubikey logo erin. Je zal nu worden terruggestuurd.
 12. Er zal nu nog één taak van je worden gevraagd: het benoemen van de Yubikey (ter administratie). Verzin een leuke naam, klik op 'Volgende' en je bent klaar!